dijous, 21 d’abril del 2011

BUNYOLS DE BACALLA


Bunyols de bacallà
4 persones
50 minuts

Ingredients:
300 g de bacallà remullat
1/2 vas de llet
2 cullerades de farina
2 grans d’all
2 ous
1 culleradeta de llevat en pols
julivert
oli per fregir
En un atuell fons, poseu els dos rovells de l’ou, tot reservant-ne les clares; afegiu-hi la farina i la llet. Treballeu els ingredients per formar una pasta homogènia.
Afegiu l’all i julivert picats, i el llevat.
Esmicoleu el bacallà i afegiu-lo a la pasta preparada. Deixeu-ho reposar 10 minuts.
Bateu les clares de l’ou a punt de neu fort.
Després incorporeu-ho a la massa en l’últim moment i amb molt de compte, per tal que no es perdi la consistència.
Comproveu el punt de sal. Escaldeu oli en abundància en una paella.
Amb una cullera petita, preneu les porcions de pasta i poseu-les a fregir en oli ben calent. Els bunyols giren ells mateixos.
Escorreu-los sobre paper absorbent o un drap net, per eliminar-ne l’excés d'oli. Ja són a punt per ser servits ben calents.

2 comentaris:

  1. ens faràs venir gana......molt bè, aixi quand ho voldrem fer nomès caldrà consultar el teu bloc, i podries afegir tambè la recepta del braç de gitano oi? gràcies

    ResponElimina
  2. Hola Isabel agraeïxo la teva recepta dels bunyols de bacalla tenia ganes de fer-ne i crec que serà molt bona.

    ResponElimina